Menu left

Brev til mor

Carsten Graff
 

Af Carsten Graff

Softcover med flapper
Sider: 354
Bestil bogen
Bestil ebogen

ET GODT LIV - trods 1460 voldtægter som barn!  

I dag er Malene 33 år, har et velfungerende familieliv med mand og fire børn og er en succesfuld iværksætter.

 

Helt ublufærdigt fortæller Malene om sin barndom, om sit forhold til familien, om store op- og nedture og om, hvordan hun fik kræfter til at køre en retssag imod sin far. Der er tale om læsning, der ikke henvender sig til sarte sjæle, men også om en smuk historie der vender op og ned på vores forståelse af, hvad der skal til for at komme igennem en krise.  

Malene så ganske tidligt, at det psykiatriske system ikke kunne hjælpe hende, men kun trak hende ned. For at komme ovenpå gik hun sine egne veje. Igennem hårdt arbejde kom hun fri af familiens destruktive mønstre og formåede at få succes med karrieren samt at søge imod det glansbillede af et familieliv, der hele barndommen holdt hende i live.  

”En enestående bog! Selvom man efter nogle af passagerne væmmes, så kan bogen noget meget sjældent. Malene står så stærkt, at hun er i stand til at fortælle, hvordan det er sådan rigtigt at blive misbrugt. Jeg kan nærmest lugte ham faren med alkoholånden og de rådne tænder… Læs bogen – den vedkommer os alle!” Mette Møllevang Journalist og forfatter til bogen: ”Er der en mor til stede?” 

Malene Lauritsen: Født 1983. Iværksætter, forfatter, foredragsholder og debattør med fokus på børn med omsorgssvigt. Malene holder gerne foredrag eller medvirker i debatter for børn, pædagoger og behandlere. Malenes foredrag tager udgangspunkt i hendes personlige historie og den indsigt, hun har fået ved at mærke tingene på egen krop. 

Malene kan kontaktes via: brevtilmor.dk 
Følg hende på: facebook.dk/brevtilmor.dk

 

En læser skriver:

Skæbnen ville, at jeg mødte Malene på bogmessen og at jeg herefter købte hendes bog som jeg gik hjem og læste i ét stræk.

En ufattelig intens bog.

Malene overlevede med en stærk livsvilje en barndom udsat for voldsom incest og nedværdigelse, og formåede at at komme ud over og over på den anden side af livet i en ung alder.
Intet mindre end en enestående bedrift, der kan sætte eksempel og være til inspiration. Usentimentalt og direkte beskriver Malene om hver dags voldtægter og følelsesafstand i sin barndom, om behandleres uforståenhed (så sent som i 1990 ́erne!), om krænkelser i et omfang udenfor almindelig fatteevne.

Denne bog ændrer læseren, og skulle gerne også kunne ændre systemet.
Samfundet har et system, der kunne begynde at lytte uendelig meget bedre til det enkelte menneskes behov.
Behandlersamfundet kan i det ́s pres for altid at ville ændre hurtigt og effektivt, have meget svært ved at forstå. Og derfor forværre i stedet for at forbedre.

Der har været andre ude i verden på linje med Malene, her tænker jeg på Louise L. Hay og Robin Norwood, dog med de forbehold, at der er forskel på hvordan budskabet om selvhjælp/udtryk/ opråb er tilstede/bruges af de der har behov, af hver kultur.
- (mennesker med hjerte, forstand og fornuft findes, de er alt, alt for få, - enkelte -måske- i enhver sektor)- Håbet blomstrer dog altid.

At være og at håbe og at give.
At gøre og at ville og at elske.
Ja, det er i sandhed en af årets vigtigste bøger.

TAK.
- Eva Kjeldsen -