Menu left

Kunsten at give slip

Carsten Graff
 

Af Graff og Andersen

Udgivet 2011

ISBN 9788799403417
Softcover med flapper.
Sider: 204 Mål: Mål: 185 * 125 mm
Køb bogen
Læs gratis uddrag
Se Bengt og Carsten på TV2

Bogen henvender sig til
Alle som interesserer sig for body-sds, Bengt V. Andersen og for Carsten Graffs filosofi når den udfolder sig i en dialog.


Om bogen
Ønsker man at leve et liv uden sygdom, vrede, stress eller andre former for ubalancer, må man kunne give slip, men hvad vil det sige at give slip? Hvad er det, man slipper, når man giver slip? Hvornår er det godt at give slip, og hvornår er det godt at fastholde kontrol? Intet menneske er i stand til at kontrollere alle dele af sit liv, og forsøger man alligevel, vil man lammes af spændinger, angst, smerte eller andre uharmoniske tilstande. Ønsker man at kunne håndtere sin præstationsangst, sine nedture – at opleve lykke, at elske, at udleve sine drømme, at kunne slappe af eller at kunne afslutte sit liv på en harmonisk måde, må man kunne give slip. Denne bog er en samtale, som handler om at nå denne tilstand – en samtale mellem to mennesker, der har givet slip på mere end de fleste.

Anmeldelse

Det er hoved og krop, der forbindes her, hvor levefilosof Carsten Graff møder kropsterapeuten Bengt Valentino Andersen en række i samtaler om det at give slip. Nogle af samtalerne foregår foran et publikum mens andre er på tomandshånd. Deres relation har en særlig kemi og dynamik, og de har modet til at gå tæt på hinanden. Pointen er, at det er, når man giver slip, man kommer tættere på eller decideret kommer til at befinde sig i sin egen kerne og tør være sig selv. Det er forløsende på mange planer. De kommer ind på mangfoldige temaer som positivt og negativt, krop og følelser, liv og død, maskulint og feminint mv. Hver en side i bogen byder på aha-oplevelser. Dens forside er fin og balanceret næsten som et yin-yang-tegn. 

Konklusion:
En meget indtagende bog, der med sine dybe refleksioner og originale vinkler griber sin læser og vækker noget i hende. Det var svært at give slip på bogen da jeg var nået til vejs ende.
Alma Lind Jensen / Anmelder for bibliotekerne