Menu left

Kærlighed til alt levende

Carsten Graff
 

Af Carsten Graff

Softcover med flapper
Sider: 354
Køb bogen
Køb ebogen

"Igennem mange år har jeg stort set besøgt Niels Stokholm og hans gård Thorshøjgaard en gang om året. Niels er dybt forankret i de ting, han beskæftiger sig med, og bringer mig i en særlig tilstand, som betyder, at jeg kommer i kontakt med en oprindelighed eller en slags urkraft, som jeg finder meget berigende."
Claus Meyer

 

Måske kender du allerede landmanden fra den prisvindende dokumentar "Så meget godt i vente". Med denne bog får du lejlighed til at komme længere ind i denne pioners fascinerende tankeverden. Bogen er vokset frem af en lang række samtaler mellem Niels Stokholm og filosoffen Carsten Graff og indeholder også kapitler af kokkene Claus Meyer, Rasmus Kofoed fra Geranium og klimakokken
Jesper Møller.

Niels driver sit landbrug ud fra en særlig indsigt i jorden, dyrene og planterne og lever i overensstemmelse med dem. Udgangspunktet er en kærlighed til alt levende, og det kan både ses, mærkes og smages i de grøntsager og dyr, han fremelsker på gården Thorshøjgaard. Dette betyder blandt andet, at verdens bedste restaurant, Noma, og mange af de bedste danske kokke henter inspiration og råvarer hos Niels.

Ifølge kokken Claus Meyer er Thorshøjgaard hjemstedet for Danmarks lykkeligste ko, og ifølge klimakokken Jesper Møller laver Niels verdens bedste mælk.

"Menneskeheden er i puberteten. Vi er i oprør imod naturen, vil ikke samarbejde med den og i stedet spejder vi imod fjerne planeter, imens vi drømmer om at ytte væk hjemmefra."
Niels Stokholm

Mere om Niels Stokholm
www.landbruget-thorshoejgaard.dk
www.facebook.com/nielsstokholmbog

 

En læser skriver

Dette er en bog der vil ændre læserens livssyn. Den er fuld af overraskende tanker om planter og dyr og så har den en varm og dejlig fortælling som kommer helt tilbage til stenalderen og viser vej ud i fremtiden. Her ikke tidligere tænkt på gulerødder og andre planter som levende væsener der healer jorden og at de ofrer deres liv for at vi kan få noget at spise. En bog der varmt kan anbefales og som kan læses og forståes af alle - sandsynligvis også af mennesker der driver industri landbrug. Bogen er på 350 sider, men alligevel endte jeg med at spare på siderne for at få den til at være længere. 

Tina Mikkelsen