Menu left

"Det er i medgang at man skal kende sine fjender."

Af uforklarlige årsager har vi i vores kultur kategoriseret vores konflikter som negative og som noget man skal forsøge at lade som om man ikke har. Samtidig er der i virkeligheden intet der som konflikterne fylder livet med mening og udvikler os på det menneskelige plan. Konflikter er det brændstof der sender bevidstheden i bevægelse og som kan skabe de vigtigste forandringer i livet, få en til at gøre det man ikke turde gøre og til at komme i kontakt med sine indre svagheder. Gemmer man sine konflikter væk har de det med enten at gentage sig i det uendelige eller at komme ud af kontrol og poppe op i form af følelsesmæssig støj, smerter, sygdomme eller andre former for ubalance.

På den baggrund ville det være givende hvis konflikter ikke var noget man forsøgte at undgå, men noget man fejrede, dyrkede, øvede sig i og var på forkant med. Har jeg mulighed for det vil jeg derfor hellere tilbringe tid med en sur kritikker eller en lukket ex-kæreste frem for en fan eller en god ven. Uvenner, ex-kærester, mennesker som skuffer, trækker sig og lukker er dem som har givet mig mest og som jeg idag kan takke for de vigtigste ting jeg har lært. Mine brud med kvinder fik mig til at skrive, mine brud med venner hjalp mig til fornyelse og mine kritikere lærte mig ikke at forsøge at please alle. Ser jeg tilbage er det svimlende hvor meget disse mennesker har hjulpet mig. Skulle nogle af dem derfor være så uheldige at læse denne tekst får de derfor en varm tak. Uden jeres frustrationer og kolde skuldrer ville jeg været gået i stå for mange år siden. #

Carsten Graff  
Del på Facebook

#Fodnote: Husk at gode uvenner kan være svære at finde. Pas derfor på ikke at dyrke dine uvenner for meget da for meget kærlighed og opmærksomhed kan betyde at du mister dem.